Okuyucuların önceki makaleden (https://teoridergisi.com/virus-abdde-mi-dogdu) hatırlayacağı gibi, Japon ve Tayvanlı epidemiyologlar ve farmakologlar, yeni koronavirüsün ABD’de ortaya çıkmış olabileceğini belirlediler, çünkü bu ülke, diğerlerin türemiş olması gereken beş türün hepsine sahip olduğu bilinen tek ülke. Çin’deki Wuhan, bu türlerden sadece birine sahipti ve bu tür kendi başına var olamayan, ancak bir “ağaç”dan yetişmiş olması gereken bir “dal”a benzetilebilirdi.
Tayvanlı doktor, 2019 Ağustos’unda ABD’de, Amerikalıların e-sigara kullanımından kaynaklandığını ileri sürdüğü ancak bilime göre semptomların ve koşulların e-sigaralarla açıklanamayan bir akciğer pnömonisi veya benzeri bir telaşa kapıldığına işaret etti. ABD yetkililerine, bu ölümlerin koronavirüs nedeniyle muhtemel olduğundan şüphelenildiğini yazdığını söyledi. Uyarılarının göz ardı edildiğini ileri sürdü.
Bundan hemen önce CDC, ABD ordusunun Fort Detrick, Maryland’deki ana biyoloji laboratuvarını, patojen sızıntılarına karşı koruma önlemlerinin olmaması nedeniyle tamamen kapattı ve orduya tam bir "durdurma ve bırakma" emri verdi. Bu olaydan hemen sonra “e-sigara” salgını ortaya çıktı.
Ayrıca, 2019 Eylülünde hiç Çin’e gitmemiş Japon vatandaşlarının Hawaii’de enfekte olduğunu biliyoruz, bu enfeksiyonlar Wuhan’daki salgından çok önce ABD topraklarında ve Fort Detrick’in kapatılmasından kısa bir süre sonra meydana geldi.
Ardından Çin sosyal medyasında, yukarıdakilerin farkında olan ancak daha fazla ayrıntı sunan başka bir makale ortaya çıktı. Kısmen, Dünya Askerî Oyunları (18-27 Ekim 2019) için Wuhan’ı ziyaret eden beş “yabancı” sporcu veya diğer personelin Wuhan’da belirsiz bir enfeksiyon nedeniyle hastaneye yatırıldığını belirtti.
Makale, virüsün Wuhan sürümünün yalnızca ABD’den gelebileceğini daha net bir şekilde açıklıyor. Çünkü ilk önce “tohum” olmayacağı için yaratılamayan bir “dal” söz konusudur. Dalın, ana “gövdeden” çıkması zorunludur ve bu gövde de yalnızca ABD’de bulunuyor.[1]
Koronavirüsün kasıtlı olarak Çin’e iletildiğine dair çok fazla spekülasyon yapıldı, ancak Çin makalesine göre daha az uğursuz bir olasılık var.
Eğer Dünya Askerî Oyunlarında (18-27 Ekim) ABD takımının kimi üyelerinin Fort Detrick’te kazara virüs tarafından enfekte olmuş olması durumunda, uzun ilk kuluçka dönemi nedeniyle ilk belirtiler ufak olabilir ve bu kişiler kaldıkları süre boyunca Wuhan şehrini rahatça “gezebilir”, daha sonra virüsün ilk çıkış noktası olacak olan (öyle olmuştur zaten) deniz ürünleri pazarına gidecek binlerce yerleşik yereli enfekte etmiş olabilir.
Bu, efsanevi “ilk hasta” neden bulunamadı sorusuna da pratikte olanaksız olduğu yanıtını getirir ki bu durumda asla bulunamayacak olmasının nedeni binlerce olmasıdır.
Daha sonra, Washington’daki Georgetown Üniversitesi’nde bulaşıcı hastalık uzmanı olan Daniel Lucey, Science dergisinde yayımlanan bir makalede, ilk insan enfeksiyonunun Kasım 2019’te (Wuhan’da değil) meydana geldiği ve virüsün başka bir yerde ortaya çıktığını ve daha sonra deniz ürünleri pazarına yayıldığını öne sürdü. “Bir grup salgının kökenini 18 Eylül 2019’a kadar geriye götürdü.”[2] [3]
Wuhan deniz ürünleri pazarı, küresel olarak yayılan yeni virüsün kaynağı olmayabilir. En erken vakaların açıklaması, salgının başka yerlerde başladığını gösteriyor. Şu makaleye göre:
“Endişe verici bir hızla dünya çapında yeni bir virüs dalgasının teyit edildiği gibi, tüm gözler şimdiye kadar salgının kaynağı olarak Çin’in Wuhan kentinde bir deniz ürünleri pazarına odaklandı. Ancak Cuma günü Lancet’te yayımlanan ilk klinik vakaların açıklanması bu hipotezi zorlamaktadır.”[4] [5]
Birkaç kurumdan bir grup Çinli araştırmacı tarafından yazılan makale, 2019 yeni koronavirüs (2019-nCoV) olarak adlandırılan enfeksiyonu doğrulanan ilk 41 hasta hakkında ayrıntılar sunuyor.
En erken vakada hasta 1 Aralık 2019’da hastalandı ve yazarlar tarafından deniz ürünleri pazarıyla bir bağlantısı bildirilmemişti. “İlk hasta ve sonraki vakalar arasında epidemiyolojik bir bağlantı bulunamadıklarını” belirtmişlerdir. Verileri, 41 hastanın 13’ünün söz konusu pazarla bir bağlantılarının olmadığını göstermiştir. Daniel Lucey “13 büyük bir sayı” demektedir...[6]
Çin sağlık yetkilileri ve Dünya Sağlık Örgütü’nün daha önceki raporları, ilk hastanın semptomların 8 Aralık 2019’da başladığını bildirmiştir – ve bu raporlar, sadece “çoğu” vakanın 1 Ocak’ta kapatılan deniz ürünleri pazarıyla bağlantılı olduğunu ifade etmiştir.[7]
Lucey şunu ifade eder: “Eğer bu yeni veriler doğruysa, enfeksiyon ve semptomlar arasında bir kuluçka süresi olduğundan ilk insan enfeksiyonlarının daha önce değilse bile en azından Kasım 2019’da meydana gelmesi gerekir. Eğer öyleyse, virüs muhtemelen Wuhan’daki – ve belki de başka yerlerdeki – insanlar arasında, şehrin bugün kötü üne sahip Huanan Deniz Ürünleri Toptan Satış pazarındaki vakaların Aralık ayı sonlarında küme halinde keşfedilmesinden önce yayıldı.” Lucey’e göre “virüs o pazardan çıkmadan önce o pazara girdi.”
Lucey, Science Insider’a verdiği demeçte, “Çin salgının Wuhan’da Huanan deniz ürünleri pazarından kaynaklanmadığını fark etmiş olmalı” dedi.[8]
Kristian Andersen, Scripps Araştırma Enstitüsü’nde evrimsel biyolog olarak kökenini açıklığa kavuşturmak için 2019-nCoV dizilerini analiz etmektedir. Virüsün deniz ürünleri pazarına enfekte kişilerce dışarıdan bir yerden getirildiği senaryonun “tamamen makul” olduğunu söylemektedir. Science makalesine göre: “Andersen, 25 Ocak viroloji araştırma portalında elde kullanılabilir olan 27 2019-nCoV analizini yayınladı. Buna göre ‘en yakın ortak ata’ yani genel kaynak, 1 Ekim 2019’a kadar geriye gitmektedir.”[9]
Lucey’nin, MERS’in de aslında 2012 yılının Haziran ayında Suudi Arabistan’daki bir hastadan gelmiş olduğuna inanıldığını, daha sonra ve daha kapsamlı çalışmalar sonucunda çalışmaların bunu o yılın Nisan ayında Ürdün’de bir hastanede açıklanamayan pnömoni salgınına kadar takip ettiğini belirtmesi de ilginçtir. Lucey, Ürdün’de ölen insanlardan alınarak saklanan numunelere dayanarak tıbbi makamların MERS virüsü ile enfekte olduklarını doğruladığını belirtmiştir.[10]
Bu, SARS, MERS ve ZIKA gibi sonradan yanlışlığı kanıtlanmış “resmî anlatıları” sunmakta her zaman çok istekli davrandığı, kamuoyuna kabul ettirilen “resmî standart anlatıya” karşı ihtiyatlı bir yaklaşımı olanaklı kılacaktır.
Şimdiki durumda Batı medyası sayfalarını, aylarca COVID-19 virüsünün, insanların yarasa ve vahşi hayvanları yemek için aldıkları Wuhan deniz ürünleri pazarından kaynaklandığı haberleriyle doldurdu. Bunların tamamının yanlışlığı kanıtlanmıştır.
Virüsün kökeninin Wuhan Deniz Ürünleri Pazarı olmadığı gibi asıl kaynağı Wuhan bile değildi. Bunun Çin’den kaynaklanmadığı, Çin’e başka bir ülkeden getirildiği kanıtlanmış durumdadır. Bu iddianın kanıtının bir kısmı, İran ve İtalya’daki virüs genom çeşitlerinin diziliminin yapılmış olması ve Çin’i enfekte eden türle aynı parçaya sahip olmamasıdır ki bu durumda tanım gereği başka bir yerden kaynaklanmış olmalıdır.
Köken için tek olasılık ABD olacaktır, çünkü sadece o ülkede tüm çeşitlerin çıkacağı “ağaç gövdesi” vardır. Bu nedenle, Covid-19 virüsünün orijinal kaynağı Fort Detrick’teki ABD askerî biyo-savaş laboratuvarı olabilir. CDC’nin Fort Detrick’i tamamen kapattığı göz önüne alındığında, aynı zamanda daha önceki bir makalede değindiğim gibi, 2005 ve 2012 arasında, önceki on yıl içinde ABD’de patojenlerin çalındığı veya kaçtığı 1.059 olay yaşandığı düşünülürse bu hiç de şaşırtıcı olmaz.
Not: Bu makalenin asıl kaynağı Global Research sitesidir: https://www.globalresearch.ca/covid-19-further-evidence-virus-originated-us/5706078
Çeviri: Kurtuluş Özgür Yıldız
[1] https://mp.weixin.qq.com/s/CjGWaaDSKTyjWRMyQyGXUA
[2] https://science.sciencemag.org/content/367/6477/492.full
[3] Science; Jon Cohen; Jan. 26, 2020
[4] https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30183-5/fulltext
[5] https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30183-5/fulltext
[6] http://wjw.wuhan.gov.cn/front/web/showDetail/2020011109036
[7] http://wjw.wuhan.gov.cn/front/web/showDetail/2020011509040
[8] https://sciencespeaksblog.org/2020/01/25/wuhan-coronavirus-2019-ncov-qa-6-an-evidence-based-hypothesis/
[9] http://virological.org/t/clock-and-tmrca-based-on-27-genomes/347
[10] http://applications.emro.who.int/emhj/v19/Supp1/EMHJ_2013_19_Supp1_S12_S18.pdf